Refurbishment

Refurbishment
Naast nieuwe originele producten is het ook mogelijk refurbished goederen te leveren. Doordat wij over een eigen refurbishment afdeling beschikken kunnen we veel parts en opties maar ook complete apparatuur in een andere kwaliteits klasse aanbieden. Refurbished goederen hebben een sterk gereduceerde prijs en een omruil garantie van 6 maanden. Dit is 2 maal zo lang dan de garantie van de fabrikant . Wij kennen de volgende soorten refurbished producten :

  • Mechanische producten
  • Electronische producten

Mechanische refurbs
Bij dit soort producten moet u denken aan de onderdelen van laserprinters, copiers en designjet printers. Een goed voorbeeld is de fuseereenheid ofwel fuser van een laserprinter, maar ook duplex units, papertrays, sorters, nietmachines, Scanner units, automatic document feeders, outputs etc.

Refurb fusers
De fuserunit wordt in grote aantallen door ons gerefurbished. Alle aan slijtage onderhevige onderdelen worden bij elke unit preventief vervangen waarna de unit weer wordt opgebouwd. Na een uitvoerige test en speciale verpakking is dit een hoogwaardig product dat zijn levencyclus weer perfekt aan kan. Omdat wij veel vertrouwen hebben in de bewezen kwaliteit van de refurb fusers is de garantietermijn 6 maanden. Naast reconditionering van dit product zijn er nog veel meer andere mechanische producten voor dit soort apparatuur die wij refurbished aanbieden. Indien gewenst is het mogelijk een ouder model machine in zijn geheel te refurbishen.  

 Electronische refurbs
Producten zoals harddisks, processoren, ventilatoren, voedingen, tape backup units, systeemborden, VGA kaarten worden refurbished door ons geleverd. Het zijn producten die vaak defect gaan of niet meer nieuw verkrijgbaar zijn of omdat de prijs van een nieuw product te hoog is geworden. Ook hiervoor geldt dat een onderdeel pas door ons als refubished product wordt aangemerkt indien het door een aantal interne controles is goedgekeurd. De garantie periode van een refubished product is vaak 2x langer dan de garantie van een nieuw product.

Exchange Service
Voor fuserunits van laserprinters van met name HP en Lexmark bieden we een exchange oplossing aan. Dit betekent dat u voor een aankoop van een nieuwe of refurbished unit statiegeld kunt krijgen voor het inleveren van een oude unit. De oude of versleten units worden door ons opnieuw gerefurbished en dus een nieuw leven gegeven. Indien u hiervan gebruik maakt betaalt u per saldo nog veel minder voor een refurb fuserunit.

Defecten retourneren
Met  defecte goederen bedoelen we met name  de opgebruikte ofwel defecte fuser-units van laserprinters. Aangezien we hiervoor een exchange oplossing bieden ontstaat een proces van retour goederen. Bij deze goederen is het van belang dat men deze niet ziet als afval maar als gebruikt en er dus even zorgvuldig mee dient om te gaan als met een nieuw product. De goederen dienen dus ook zoveel mogelijk in originele verpakking te worden geretourneerd of deugdelijk verpakt.

 Afhankelijk van uw volume is het natuurlijk mogelijk deze te verzamelen en maandelijks in een grote zending retour te sturen.